lørdag den 24. marts 2012

The Dinner

















































Opskrifter




Rødgrød med fløde:
1 kg jordbær
2 dl vand
300 g sukker
1-2 2psk kartoffelmel
fløde

Fremgangsmåde

Jordbærrene skylles, ordnes og kommes i en gryde med vand og sukker. Lad dem trække i et par timer.

Gryden sættes over svag varme. Kog bærrene op og fjern eventuel skum. Lad dem koge 8-10 minutter

Tag gryden af varmen. Grøden kan jævnes let med et par skefulde kartoffelmel rørt op i koldt vand.

Hvis du jævner med kartoffelmel, skal det ske, når grøden er lige under kogepunktet.

Grøden drysses med et tyndt lag sukker, så den ikke trækker skind, når den afkøles.

Server rødgrøden med fløde

Red Jelly with Cream
1 kg strawberries
2 dl water
300 g sugar
1-2 spsk potatoe flour
cream
  
The strawberries are washed, hulled and cut in half or quartered. Place in a pot with water and sugar and let them soak a few hours.

The pot is placed over a low heat. Boil the berries and eventually remove any foam from the surface. Let the mixture boil about 8-10 minutes.

Remove the pot from the heat and add a spoonful potato flour which is mixed with cold water. This should happen when the mixture is just below the boiling point.

To prevent a skin forming on the surface when the mixture cools sprinkle a thin layer of sugar on top of the mixture.

The jelly is served with cream.



Rødbedesalat:
ca. 500 g rødbeder
4 appelsiner
100 g mandler
200 g broccoli
et bundt bredbladet persille
salt og peber

Fremgangsmåde:

Rødbederne skylle og rives på et råkostjern. Appelsinerne skrælles, deles i både og skæres i mindre stykker. Hak mandlerne i små stykker og del det rå broccoli i små buketter. Skyl persillen og finhak den. Det hele blandes i en stor skål og der presses appelsinsaft ud over. Pyntes med persille og et par appelsinstykker.



Beet Salad
About 500 g beets
4 oranges
100 g almonds
200 g broccoli
parsley
salt and pepper 

Wash , peel and grate the beets. Peel and segment the oranges and cut them in small pieces. Chop the almonds in small pieces and divide the broccoli in small bite-size pieces. Wash and finely chop the parsley. Mix all the ingredients in a large bowl and press some orange juice on top. Decorate with parsley and some pieces of oranges.  













Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar